Jachthoornkorps De Bazuin Leerdam

Leerdam

Opgericht als een drumband bij een reeds bestaande fanfare is Showkorps De Bazuin uitgegroeid tot een vooruitstrevend jachthoornkorps. Eigentijds, maar wel vanuit de traditie van een jachthoornkorps: statige marsen, spectaculaire slagwerknummers en bewerkingen van klassieke én moderne (pop)muziek. Dat is waar Showkorps De Bazuin tegenwoordig bekend om staat.

De afgelopen jaren heeft het korps door toevoeging van een fluitsectie en uitbreiding van de slagwerk- en blazerssectie een flinke vernieuwingsslag gemaakt. Door de unieke kopergroep; bestaande uit jachthoorns, cornetten, baritons en sousafoons, is het korps veel gevraagd op taptoes, streetparades en corso’s in binnen- en buitenland. Als een van de nog weinige jachthoornkorpsen zien we het als een uitdaging om met deze unieke bezetting op hoog niveau te blijven optreden. Het Showkorps heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd met optredens in binnen- en buitenland. Geregeld worden unieke optredens verzorgd. Een optreden tijdens de militaire parade van Prinsjesdag 2010 en een bijdrage tijdens de opening van de attractie Baron 1898 in de Efteling in de zomer van 2015 spreken hiervan het meest tot de verbeelding.

Ook op mars- en showconcoursen heeft het korps de laatste jaren goede resultaten behaald, waardoor het zowel in mars als show uitkomt in de hoogste afdeling. Het meest aansprekende resultaat behaalde het Showkorps tijdens het Wereld Muziek Concours in 2013. Tijdens de marswedstrijden scoorde het korps daar een mooi resultaat met 82,38 punten.

De leden van het Showkorps treden op in een gala-uniform in de verenigingskleuren blauw en rood. Op dit uniform zijn verschillende variaties mogelijk, zodat aan diverse verzoeken van organisaties kan worden voldaan. Zo bezit het korps over witte marine-petten en een tropenhelm.

Tijdens optredens, maar ook bij repetities is het korps zeer gedisciplineerd en gericht op een goede muzikale uitvoering. Buiten de optredens en repetities staat een goede sfeer en gezelligheid voorop.

Programma overzicht
  • Miniparade19:30 u
  • Opening Taptoe 201920:00 u
  • Finale
  • Koninklijk erkend fluit en tamboerkorps Excelsior MontfortMonfort
  • Drum en showfanfare Advendo SneekSneek
  • Showkorps DVSKatwijk
  • Jachthoornkorps De Bazuin LeerdamLeerdam
  • Pipers Society Sastle d’AldenghoorHaelen
Taptoe Roermond 2019
Zaterdag 1 juni 2019 op de Markt in Roermond